Kostel v Moravské Nové Vsi je po přírodní katastrofě znovu oživen novými hliníkovými okny

Kostel v Moravské Nové Vsi je po přírodní katastrofě znovu oživen novými hliníkovými okny

V důsledku nedávného ničivého tornáda, které zasáhlo Moravskou Novou Ves, se místní komunita ocitla v troskách. Jedním z postižených objektů byl místní kostel, jehož historická architektura utrpěla značné škody. Kostel, jako kulturní a duchovní středisko, hrál klíčovou roli v životě místního společenství. Proto nebylo pochyb o tom, že jeho obnova bude prioritou pro celou obec.

Společnost REMING byla vybrána, aby se do obnovy kostela zapojila dodávkou moderních a odolných hliníkových obloukových oken, která nejenže dodají kostelu nový vzhled, ale také zvýší jeho odolnost vůči budoucím přírodním katastrofám. Nová okna nejenže zlepší estetiku kostela, ale také zvýší jeho energetickou účinnost a zabezpečení. Hliník jako materiál poskytuje vynikající odolnost vůči povětrnostním podmínkám a minimalizuje potřebu údržby.

Vzhledem k bohatým zkušenostem s ohýbáním hliníkových profilů umíme realizovat i velice náročné nepravoúhlé prvky, které se v poslední době začínají stávat součástí moderních i historických staveb. Hliníkové profily nebylo ještě v nedávné době možné jakkoliv tvarovat. Společnost REMING v tomto odvětví patří k průkopníkům nových možností a jsme přesvědčeni, že tvarování hliníkových profilů má před sebou velikou budoucnost. Momentálně těchto služeb využilo i několik kostelů, kde se podařilo technickým řešením přesvědčit památkový úřad, že stará nevhodná okna umíme nahradit hliníkovými moderními okny včetně zasklení i za předpokladu, že budova tímto krokem neutrpí žádné historické škody.

Rozšiřujte své obzory s námi!

Přihlašte se k odebírání Newsletteru, aby Vám nic důležitého neuteklo.

zásadách ochrany osobních údajů.