Kovové dekorace do zahrady jsou elegantní i praktické

Kovové dekorace do zahrady jsou elegantní i praktické

Zahrada by měla být místem, kde nám bude příjemně. Docílit toho můžeme jakkoliv – tím základním předpokladem ale je, abyste si vyčlenili zóny pro odpočinek i zábavu, kde budete rádi trávit čas a kochat se zelení. Nejen dřevo s přírodním prostředím dokonale splyne. Skvěle v zeleni vypadají i kovové prvky, které díky praktičnosti materiálu můžete využít pro zahradní nábytek i dekorace.

Kovový zahradní nábytek

Výběr vhodného zahradního nábytku by se měl odvíjet od jeho praktičnosti. Měl by odolat povětrnostním podmínkám, vlhku i mrazu. Před jeho pořízením je třeba zvážit také několik faktorů: Kde bude nábytek umístěný? Bude na přímém slunci? Má stabilní povrch? Kde jej budete skladovat?

Od toho se odvíjí i konkrétní druhy zahradních setů a zejména jejich materiál, který je základem úspěchu. Kovový zahradní nábytek je pevný a pokud si vyberete kvalitního výrobce, vyznačuje se také velmi dlouhou životností. Nevyžadují žádnou speciální údržbu. Na čištění vám postačí vlhký hadřík a obyčejný mýdlový saponát.

Kovové doplňky

Aby vaše zahrada působila komplexně, nebojte se ji doplnit i kovovými dekoracemi. Může se jednat o kovový stojan na květiny, který umístíte na svou terasu, kovové regály, stolky.

Odvážnějším jedincům se ale zalíbí i kovové sochy a dekorace na zahradu z kovu. Nemusí se vůbec jednat o nevkusné postavičky, naopak. Mnoho kovových doplňků má hodnotu téměř uměleckou. Některé takové sochy navíc mají i praktické vyžití jako stojany na dřevo či pítka pro ptáčky.

Terasu můžete doplnit kromě kovového posezení i plechovými lucerničkami nebo závěsnými houpacími křesly s kovovým stojanem.

Můžete ale ocenit i další kovové dekorace:

  • kovová pítka pro ptáčky
  • krmítka pro ptáčky z kovu
  • litinové venkovní teploměry
  • zahradní oblouky z kovu
  • fontánky z nerezové oceli
Ohniště

Ohniště

Oblíbenou aktivitou na zahradě je také opékání buřtů a obecně posezení u ohně. Tento prostor můžete v zahradě vykouzlit poměrně jednoduše. Stačí vám k tomu pár dřevěných kostek nebo jiného posezení a to hlavní: Kovové ohniště. Je skvělou alternativou ke klasickým grilům. Mezi nejčastější typy dostupných ohnišť patří typ wok, jehož základ tvoří mísa připomínající wok pánev. Druhým typem je tzv. koš, který tvoří ocelové pásy s mezerami.

Stojan na kolo

Stojan na kolo

Kovové prvky v zahradě můžete podpořit i modulárním systémem pro parkování kol. Ten ocení každý vášnivý profesionál i rekreační cyklista. Stojan na kola je v základním provedení určen pro 4 jízdní kola. Jednotlivé moduly ale můžete skládat i za sebe a získat tak míst daleko více.

Rozkládací lavička

Lavice a stůl v jednom 

Zvolit můžete i moderní zajímavý prvek v podobě rozkládací kovové lavičky. Ve složeném stavu slouží jako klasická lavička na sezení pro pohodlné usazení až 3 dospělých osob. Může se ale rozložit na dvě menší lavice se stolem uprostřed, kam si sedne až 6 osob. Lavička je vyrobená z nerezové oceli a její konstrukce je tak odolná a stabilní, sedací části jsou z dřevoplastu.

Rozšiřujte své obzory s námi!

Přihlašte se k odebírání Newsletteru, aby Vám nic důležitého neuteklo.

zásadách ochrany osobních údajů.