Nová hliníková okna na kostele v Moravské Nové Vsi: Spojení tradice a moderní technologie

Nová hliníková okna na kostele v Moravské Nové Vsi: Spojení tradice a moderní technologie

Kostel v Moravské Nové Vsi se může pochlubit zcela novými okny, která přinášejí nejen svěží vzhled, ale také využívají moderní technologii, která je v této oblasti ojedinělá. Tyto nová hliníková okna v sobě spojují eleganci tradičních kulatých tvarů a pevnost hliníkových profilů, což je kombinace, kterou na první pohled ocení každý návštěvník.

Jednou z nejzajímavějších vlastností těchto oken je jejich kulatý tvar, což je u hliníkových oken velmi neobvyklé. Firma REMING, která tyto zakázky realizuje je jedna z mála firem, která dokáže ohýbat hliníkové profily do takto specifických tvarů. Toto umění ohýbání hliníkových profilů je technicky náročné a vyžaduje nejen speciální vybavení, ale také dlouholeté zkušenosti a odborné znalosti.

Další unikátní vlastností je, že i hliníková okna v nepravoúhlých tvarech mohou být otevíratelná a fungují na elektriku přes dálkové ovládání. Toto řešení je v kostele obzvláště výhodné, protože okna jsou umístěna vysoko a manuální otevírání by bylo složité a nepraktické. Elektrické ovládání umožňuje snadné a pohodlné větrání, což přispívá k příjemnému prostředí uvnitř kostela nebo jakékoliv jiné budovy.

Okna jsou navíc vitrážová, což kostelu dodává tradiční a zároveň velice estetický prvek. Vitrážová okna jsou známá svou schopností krásně lámat světlo a vytvářet uvnitř budovy příjemnou atmosféru plnou barev. Hliníkové profily použité pro tato okna pocházejí od renomované německé firmy WICONA, která je známá svou kvalitou a spolehlivostí.

Díky spojení tradičních vitrážových oken s moderními hliníkovými rámy se podařilo vytvořit okna, která nejen skvěle vypadají, ale také mají dlouhou životnost a vysokou odolnost vůči povětrnostním podmínkám. Pokud hledáte inspiraci pro svá vlastní stavební či rekonstrukční projekty, mohou být kulatá hliníková okna s vitráží z Moravské Nové Vsi skvělým příkladem, jak skloubit moderní materiály s tradičními prvky a vytvořit něco opravdu jedinečného.

Tento projekt je důkazem toho, že moderní technologie a tradiční design mohou jít ruku v ruce, přinášejíce estetické i funkční benefity, které ocení jak odborníci, tak široká veřejnost.

Rozšiřujte své obzory s námi!

Přihlašte se k odebírání Newsletteru, aby Vám nic důležitého neuteklo.

zásadách ochrany osobních údajů.